Fırında Kabak Mücver Tarifi
Lezzetli ve sağlıklı menüler hazırlamak istiyorsanız fırında kabak mücver tarifi tam size göre. Fırında pişirilen tarifle kızartmaya göre çok daha pratik ve doyurucu bir alternatif hazırlayabilirsiniz. İster sıcak ister soğuk tüketebileceğiniz mücveri işte, okulda ve gezilerinizde kolayca yanınızda taşıyabilirsiniz.

İÇİNDEKİLER
Fırında Kabak Mücver için Malzemeler
- 4 tane yeşil kabak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 diş sarımsak
- 2 yumurta
- 3-4 yemek kaşığı un
- Bir çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber

Fırında Kabak Mücver Nasıl Yapılır?
- Kabakları tercihinize göre soyarak ya da kabuklarıyla birlikte rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Rendelenmiş kabakların suyunu iyice sıkın ve mümkün olduğunca kuruması için bir mutfak bezi veya kağıt havlunun üzerine alın.
- Genişçe bir kapta yumurta, tuz ve karabiberi çırpın.
- Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
- Sarımsağı sarımsak ezici veya sarımsak rendesi yardımıyla ezin.
- Tüm malzemeleri yumurtaların içine ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Karışımın kıvamı akıcı ancak yoğun olmalı. Karışımın yoğunluğu az ise biraz daha un ekleyerek kıvamı ayarlayın.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın kabına karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.

Fırında Kabak Mücver Kaç Dakikada ve Derecede Pişer?
Kabak mücveri fırında tarifi kısa sürede servise hazır hale gelir. Fırında kabak mücveri yapılışı için tüm aşamalar tamamlandıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15-20 dakikada pişer. Üzeri kızardığında fırından alabilirsiniz. İlk sıcağı çıktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Fırında Kabak Mücver Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Mücveri fırını kapattıktan sonra beş on dakika kadar fırında bekletirseniz iç kısmı daha iyi kıvam alır. Bu sürede üzerine kaşar rendesi ilave ederek mücverin lezzetini artırabilirsiniz. Fırında kabak mücveri yapımı sırasında malzemeleri çeşitlendirerek farklı lezzetler oluşturabilirsiniz. Karışımın içine beyaz peynir, zeytinyağı, ceviz, kinoa, chia tohumu, keten tohumu, çörek otu, haşlanmış patates gibi malzemeleri ekleyebilirsiniz. Sarımsak yerine sarımsak tozu, baharat seviyorsanız toz biber ve kimyon da kullanabilirsiniz. Servis edilirken sarımsaklı ya da sade süzme yoğurtla da tercih edebilirsiniz. Ana öğün olarak tüketilebilen bu tarif sağlıklı ara öğün önerileri içerisinde de yerini alır.

Fırında Kabak Mücver Kaç Kaloridir?
Fırında kabak mücveri diyet için yağsız hazırladığınızda 100 gramında yaklaşık 65 kalori bulunur. İçerisine biraz yağ eklediğinizde ise bu değer yaklaşık 116 kaloriye çıkar. Az kalorili yiyecekler arasında üst sıralarda yer alan kabakla farklı malzemeleri birleştirerek lezzetli ve sağlıklı öğünleri kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kaynakça
- 1. https://siparis-guzelgida.com/blogs/news/firinda-kinoali-kabak-mucver-tarifi?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA5eC9BhAuEiwA3CKwQk3q8jaJT6W9FRlHyTniffNOJi-jSfjIBcqzgK6s4LRcdbeEt6hLOBoCihQQAvD_BwE
- 2. https://www.youtube.com/watch?v=KKUTp4NrZUg
- 3. https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/sebze-yemekleri/yesil-firin-mucver
ÖNE ÇIKANLAR

Gün boyunca enerjik olmanız gereken zamanlarda bile sürekli yorgun ve uykulu hissetmek yaşam kalitenizi olumsuz etkileyebilir. Bu duruma uyuma isteği duymak da eşlik ederse günlük işlerinizi tamamlamakta oldukça zorlanabilirsiniz. Enerji düşüklüğünün bu yansımaları genellikle fiziksel ve zihinsel faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklanır. Yetersiz uyku, beslenme …

Fitness dünyasında çığır açan ekipmanlardan biri olan kürek makinesi, sağlık ve formda kalma yolculuğunuzda etkili bir müttefik olabilir. Çok yönlü cihazlardan biri olarak bilinen makine, kardiyovasküler dayanıklılığı artırırken aynı zamanda üst ve alt vücut kaslarınızı da güçlendirir. Kürek çekmek, ritmik hareketlerden …

Sosyal destek, sosyal etkileşim ve sosyal bağlantılar bireylerin hem fiziksel hem de mental sağlıklarını destekleyerek uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunur. Sağlam aile bağları, güçlü topluluk ilişkileri ve aktif sosyal etkileşimler “longevity” olarak bilinen uzun yaşam süresini olumlu yönde …