Pilates Eğitmeni Nasıl Olunur?
Sporla ilgilenmeyi seven ve özellikle pilatese ilgi duyan kişilerin kariyer tercihlerinden biri pilates eğitmenliğidir. Hem sağlıklı bir yaşam sürdürmek hem de bilgilerinizi öğrencilerinizle paylaşmak için pilates eğitmeni olmayı tercih edebilirsiniz. Pilatese yeni başlayıp kariyerini bu yönde inşa etmek isteyenlerin sıklıkla merak ettiği sorular mevcuttur. Pilates eğitmeni olmak için gerekenler, kimler pilates eğitmeni olabilir, ne kadar sürede pilates eğitmeni olunur gibi soruların cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.

İÇİNDEKİLER
Pilates Eğitmeni Olmak için Ne Yapmak Gerekir?
Pilates eğitmeni olmak isteyenler bunun için hangi süreçlerden geçmesi gerektiğini merak eder. Pilates eğitmeni olma şartları aşağıdaki gibidir:
- Pilates alanında eğitim alarak derin bilgi birikimine sahip olmak
- Pilatesin tüm teknik ve pratiklerine vakıf olmak
- Pilates yaparken kullanılan pilates bandı, pilates çemberi, pilates topu hareketleri konusunda deneyimli olmak
- Farklı pilates çeşitlerine (reformer, hamile, chair vb.) hakim olmak
- Pilates hareketlerinin vücutta nasıl etkiler oluşturduğu konusunda bilgili olmak
- Fiziksel sağlık ve kondisyon hakkında bilgi sahibi olmak
- Esneme hareketleri ve nefes egzersizlerine hakim olmak
- Pilates teknik ve bilgilerini iyi bir düzeyde aktarabiliyor olmak[1]

Aletli Pilates Eğitmeni Nasıl Olunur?
Bilinen pilatesin farklı bir versiyonu olan aletli pilates, reformer adında özel bir alet üzerinde yapılır. Reformer cihazı bir platform, birkaç yay ve ayarlanabilir direnç mekanizmaları içerir. Tasarımı gereği farklı pozisyonlara girmenizi ve farklı açılarda çalışabilmenizi sağlar. Böylece bedeninizdeki farklı bölgelerdeki kas gruplarında çalışmalar yapmanızı mümkün kılar.
Reformer pilates eğitmeni olmak isteyenlerin reformer egzersizlerine hakim olması gerekir. Bunun yanı sıra esneme hareketleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Pilatesin temel ilkelerinin öğrenilmiş olması önemlidir. Bütün bu kriterlerle beraber bir eğitimci olmanın niteliklerini taşımak gerekir. İyi bir eğitmen olma, anlaşılır bir dille iletişim kurma, pilatesin amacını ve kurallarını aktarabilme yetileri taşımalıdır.[2]

Pilates Eğitmeni Kimler Olabilir?
Pilates eğitmeni olmak isteyenlerin karşılaması gereken bazı koşullardan bahsedilebilir. Bir pilates eğitmeninin taşıması beklenen nitelikler şunlardır:
- Pilates alanında eğitim almış, tekniklere hakim, esneme tekniklerini ve nefes egzersizlerini bilen kişiler eğitimciliğe adım atabilir.
- Pilates eğitmeni olmak için vücudunun fit ve sağlıklı olması gerekir. Fiziksel açıdan pilates yapmaya elverişli bir kişi, pilates eğitmenliğine aday olabilir.
- Bildiklerini ve öğrendiklerini başkalarına aktarma konusunda başarılı olanlar pilates eğitmenliği yapabilir.
- Pilates grup dersleri sürecinde yönetme becerisine sahip olmak da önemli kriterlerdendir.[1]

Pilates Eğitmeni Ne Kadar Sürede Olunur?
Pilates eğitmeni olmak için gerekli eğitimlerin alınması ve uygulamalara katılım sağlanması gerekir. Farklı kurs programlarına göre eğitim alınacak sürede değişiklikler olabilir. Ancak pilates eğitmenliğine adım atmak için mutlaka resmi sertifika sahibi olunması zorunludur. Genellikle bu kurslarda 6-12 ay arasında eğitim almak mümkündür.
Eğer pilates eğitmeni olmak istiyorsanız gerekli eğitimleri almalı, konu hakkında derin bilgi sahibi olmalı, resmi sertifikaları edinmeli ve iyi düzeyde bir öğreticilik becerisi taşımalısınız.
ÖNE ÇIKANLAR

Gün boyunca enerjik olmanız gereken zamanlarda bile sürekli yorgun ve uykulu hissetmek yaşam kalitenizi olumsuz etkileyebilir. Bu duruma uyuma isteği duymak da eşlik ederse günlük işlerinizi tamamlamakta oldukça zorlanabilirsiniz. Enerji düşüklüğünün bu yansımaları genellikle fiziksel ve zihinsel faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklanır. Yetersiz uyku, beslenme …

Fitness dünyasında çığır açan ekipmanlardan biri olan kürek makinesi, sağlık ve formda kalma yolculuğunuzda etkili bir müttefik olabilir. Çok yönlü cihazlardan biri olarak bilinen makine, kardiyovasküler dayanıklılığı artırırken aynı zamanda üst ve alt vücut kaslarınızı da güçlendirir. Kürek çekmek, ritmik hareketlerden …

Sosyal destek, sosyal etkileşim ve sosyal bağlantılar bireylerin hem fiziksel hem de mental sağlıklarını destekleyerek uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunur. Sağlam aile bağları, güçlü topluluk ilişkileri ve aktif sosyal etkileşimler “longevity” olarak bilinen uzun yaşam süresini olumlu yönde …